.

Voorstel Data`s reizen 2025.

 

Damesreis: 23  April : 2025.

( Alleen voor de dames leden/donateurs kaartclub)

Vertrek: 9:15 uur verwachte thuiskomst 20:00 uur. 

10 Mei Buurtreis. 2025. 

 Vertrek 8:30 uur verwachte thuiskomst 20:00 uur ??

 

Najaarsreis 23 augustus. 2025.

Vertrek 9:00 uur verwachte thuiskomst 20:00 uur.

 

Kerstreis 6 december. 2025

Vertrek 8:00 uur verwachte thuiskomst 19:00 uur.

 

 

De jaren 2020 en 2021 niet geweest i.v.m. Corona.

 

  Kerstreis Münster 7 december 2019.

 

Op 7 december vertrokken we om 8:00 uur met 33 deelnemers richting Münster. Iedereen heeft kunnen genieten van de in vijf delen opgezette Kerstmarkt met in totaal 300 kraampjes.

Al lopoend door de prachtig verlichte stad ging men van de ene naar de andere markt waarbij elke maarkt zijn eigen specialiteit had.Voor iedereen wat wils dus.

Half vijf zijn we vertrokken uit Münster en ware om 19:00 uur weer in Zwolle.

 

Najaarsreis 31 augustus 2019.

Om 8:30 uur vertrok een volle bus naar Sneek voor een boottocht over de Friese Meren. Het weer was fantastisch iedereen zat aan dek dus koffie met gebak werd dit keer niet binnen maar buiten uitgeserveerd.

Ook de lunch werd tijdens de drie uur durende tocht op het dek geserveerd. Door het prachtige weer was het die dag druk op de Friese Meren, onderweg was genoeg te zien en beleven.

Na de boottocht kreeg iedereen nog tot 16:30 uur de gelegenheid om even rond te wandelen, te winkelen of een terrasje te pikken in Sneek.

Om 18:00 uur volgde  bij Zalencetrum Staphorst nog een drie gangen diner  Om 20:00 uur stapte iedereen na een prachtige dag uit bij de Kastanjestraat..

 

Buurtreis 11 mei 2019.

 

Om 8:30 uur vertrok een volle bus met onze vaste chauffeur Rob Vunderink aan het stuur naar Emsflower net over de grens in Duitsland. Emsflower produceert op grote schaal perk-en potplanten vanaf drie productielocaties in Nederland.Bij aankomst rond 10:15 uur stond de koffie met gebak al klaar.

Na de koffie volgde een rondleiding (met Nederlandse gids) door het bedrijf. Na een fantastische lunch kregen we de gelegenheid in de wintertuin en flowershop wat plantjes te scorenwaarna rond 13:45 uur de groep vertrok naar Northorn. .Daar kon tot 16:00 uurgewinkeld worden. Vervolgens zette Rob om 16:00 uur koers naar Meat & greet (de Keet) in Heerde voor een drie gangen diner dat iedereen zich weer goed heeft laten smaken. 

Om 20:00 uur stapte iedereen na een heerlijke dag weer uit bij de Kastanjestraat. 

 

Damesreis 24 april 2019.

 

Om 9:00 uur vertrokken de dames voor een bezoek aan de ambachtelijke tingieterij "Flevotin" te Zeewolde. Na de koffie met gebak was het boeiend om te zien hoe de producten (kleine miniaturen en relatiegeschenken) worden gemaakt.

Na de lunch vertrok de bus naar Elburg waar de dames een paar uurtjes konden winkelen. Voor het diner werd aan het eind van de middag koers gezet naar Meat & Greet (de Keet) bij Heerde.

Na een gezellige dag stapte iedereen om 20:00 uur weer uit bij de Kastanjestraat. 

 

 

Najaarsreis 25 augustus 2018.

 

Om 8:00 uur vertrokken we met een volle bus richting De Meern voor een korte koffiestop bij La Plaza. Na de koffie werd koers gezet richting Rotterdam. Ik hoef u niet te vertellen dat dit met gejuich werd ontvangen.

Na aankomst in de haven van Rotterdam lag de Spido boot al klaar voor een boottocht van 75 minuten.

Het weer zat niet mee ( iets regenachtig ) om bovendeks plaats te nemen maar dat mocht de pret niet drukken, ook achter het raam benedendeks kon je volop genieten van deze bijzondere rondvaart door een van de grootste zeehaven ter wereld.

We zagen de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen, werven, overslag containers en het miljoenen gerenoveerde stoomschip Rotterdam, het voormalige vlaggenschip van de H. A. L ( Holland Amerika Lijn )

Na de boottocht liepen we slechts 6 minuten naar ons lunchadres  restaurant "Biblio"

Daarna werd de groep afgezet bij de Euromast. Een paar snelle liften bracht ons in een paar seconde naar het uitkijk platform 100 meter. Enkelen van de groep vonden dat nog niet hoog genoeg en gingen met een draaiende en doorzichtige Eurocoop lift verder naar de top 185 meter voor een werkelijk fantastisch uitzicht over Rotterdam.

Daarna zijn we richting Harderwijk gereden voor het diner bij restaurant Slenkenhorst. Om 20:00 uur stapte de gehele groep na een fantastische dag ( ondanks ) het matige weer uit bij de Kastanjestraat.

 

 

Buurtreis 12 mei 2018.

Om 8:30 uur vertrok een volle bus met wederom onze vaste chauffeur Rob aan het roer naar Ruurlo voor een bezoek aan Anny`s Cactus Oase.

Bij aankomst in de oase rond 10:15 uur stond de koffie met gebak klaar.

Tijden de koffie vertelde Anny over haar passie, haar unieke stukje woestijn in de Achterhoek groot 6000 M2 met meer dan 2500 soorten cactussen, een vogeltuin,Indian Art Gallery en een expositieruimte met wissellende kunsttentoonstelling.

Daana kon ieder op z`n gemak de cactussen van dichtbij bekijkenen en - al naar gelang de behoefte ervaren hoe pijnlijk een cactusprik nu eigenlijk is.

Om 12:15 uur namen we afscheid van Anny en vertrokken we voor de lunch naar restaurant De Duif te Ruurlo.

Na de lunch kreeg de groep nog gelegenheid om tot 17:15 uur te winkelen en lekker rond te wandelen in de mooie Hanzestad Zutphen.

Mede door het fantastische weer was de gemiddelde terrastijd echter langer dan de wandel - / winkeltijd. 

Na een uitstekende diner  bij De Keet in Heerde stapte de groep om 20:00 uur na een heerlijke dag weer uit bij de Kastanjestraat.

 

Damesreis 18 april 2018.

Om 9:00 uur vertrokken de dames naar het plaatsje Leggelo in de provincie Groningen.

Na de gebruikelijke koffie met gebak volgde een diapresentatie met uitleg en proeverij van de vijf soorten roomadvocaat en diverse likeurtjes.

Natuurlijk werden er ook de nodige advocaatjes en likeurtjes mee naar huis genomen om daar  nog eens goed te proeven. 

Na de voortreffelijke lunch in `t Hof van Dwingelo vertrok de bus naar Hoogeveen waar de dames nog een paar uurtjes heerlijk konden winkelen.

Rond 17:30 uur werd koers gezet naar zalencentrum Staphorst voor het diner.

Om ± 20:00 uur  stapte iedereen na een heerlijke en gezellige dag weer uit aan de Kastanjestraat.

 

Kerstreis 9 december 2017.

 

Op 9 december vertrokken we om 7:45 uur 44 deelnemers richting romantische Essen met 500 kraampjes op diverse pleinen waarvan de Kennedyplatz het meest sfeervol was.

Het plein heeft 500 lichtkettingen van 20 meter lang. Op de heenreis hadden we nogal wat last van sneeuwval. maar de terugreis verliep voorspoedig en rond 19:00 uur waren we weer veilig thuis.

 

Najaarsreis 26 augustus 2017.

 

Om 8:45 uur vertrok een volle bus richting Friesland. De stop in Hindeloopen was natuurlijk voor koffie met gebak.Na de koffie volgde een rondleiding in het Eerste Friese Schaatsmuseum met o.a. de complete Elfstedentochtgeschiedenis en de grootste schaatscollectie ter wereld. Ondanks het feit dat de zonnige buitentemperatuur niet bepaald de juiste sfeermaker was voor datgene wat binnen te bezichtigen was ,weet iedereen nu wel dat je niet zomaar een Elfstedentocht uitrijdt. Nee zo`n tocht is beslist niet voor watjes.

Zwollenaar Reinier Paping (winnaar op een ijskoude winterdag in 1963) weet hier alles van.Na de lunch volgde een bustocht langs de elf steden.De tijdens de rit ingestapte gids vertelde op leuke wijze nog wat wetenswaardigheden over de Friese steden die we onderweg passeerden. Vervolgens werd de groep afgezet in Lemmer waar iedereen nog wat tijd kreeg om te winkelen of een terrasje te pakken. Rond 18:00 uur stond het diner bij Kisteman in Staphorst

al klaar ,en na een gezellige dag met mooi zonnig weer stapte iedereen rond 20:00 uur weer uit bij de Kastanjestraat.  

 

Buurtreis 20 mei 2017.

 

Om 9:00 uur vertrok de bus richting Garderen voor een bezichtiging van de zandsculpturen die dit jaar als thema " er op uit in eigen land " hadden. Na koffie met gebak kreeg iedereen de ruimschoots de tijd om in eigen tempo

de zandsculpturen te bewonderen. En het moet gezegd worden het waren kunstwerken.

Menigeen heeft zich afgevraagd hoe je zoiets mooismet zand kun t maken en ook vroegen wij ons af over de houdbaarheids datum van de kunstwerken.

Rond 12:15 uur vertrok de bus naar partycentrum Slenkenhorst voor de lunch. Vanaf 14.30 uur kreeg iedereen de gelegenheid om tot 17:00 uur te winkelen in Harderwijk.

Na een uitstekend 3 gangen diner (ook in partycentrum Slenkenhorst) vertrok de bus rond 19:15 uur weer huiswaarts waar iedereen om 20:00 uur weer moe maar voldaan ui kon stappen bij de Kastanjestraat.

 

Damesreis 19 april 2017.

 

Om 9:00 uur vertrokken fe dames naar het platsje Eenrum in de provincie Groningen. Na de gebruikelijke koffie met gebak volgde een rondleiding door de kaarsenmakerij " Wilhelmus ".

Na de lunch nogmaals een rondleiding maar nu door Abrahams Mosterdmakerij. De Bollebieste dames kunnen ons dus voortaan vertellen waar Abraham de mosterd haalt.

Romd 15:30 uur kon er nog een paar uurtjes  gewinkeld worden in Assen en na het diner in Zalencentrum Staphorst kon iedereen na een geslaagde dag om 20:00 uur weer uitstappen bij de Kastanjestraat.

 

Verslag Kerstreis 10 december Münster 2016.


Op 10 december vertrokken we om 8:00 uur met 34 deelnemers richting Münster,

Twee uur later konden alle deelnemers tot ca. 16:00 uur heerlijk rondwandelen op de Kerstmarkt genieten van de glüwein en bratwurst en al het vertier wat op zo`n Kerstmarkt aanwezig is.

Ook was er tijd genoeg voor een bezoek aan de mooi versierde winkelstraten en de Sint-Paulus Domkerk. Rond 19:30 stapte iedereen en sommigen een beetje glüend weer uit bij de kastanjestraat

 

Verslag najaarsreis 27 augustus 2016.

Om 08:30 uur vertrok de bus met 50 buurtgenoten richting Drimmelen. De eerste stop voor de koffie met gebak werd gehouden bij  AC Meerkerk . Vervolgens ging de rit om 11:15 uur verder naar Drimmelen.waar de groep kon inschepen op de boot "Zilvermeeuw 8 "

voor een prachtige twee uur durende vaartocht over de Biesbosch. Het zonnetje scheen, er was volop beweging in en op het water, ook werd de groep op de boot nog voorzien van een voortreffelijke lunch, dus U snapt het al , alleen maar blije buurtgenoten op de boot.

De dag kon niet meer stukRond 14:30 uur meerde de boot weer aan en vertrok de groep naar Tiel waar ieder nog tot 17:00 uur de tijd had te winkelen of een gezellig terrasje te pakken.

Vervolgens kwamen we om 18:00 uur aan bij " De Keet " in Heerde voor een uitstekend diner met ijstoetje na en om 20:00 uur stapte iedereen na een heerlijke zonnige meer dan geslaagde dag weer uit bij de Kastanjestraat.

 

 


Buurtreis 7 mei 2016.

Om 08:00 uur vertrok de bus richting Simonehoeve in Katwoude. Vanwege de plaatsing van de nieuwe spoorbrug over de A1 bij Muidenberg moesten we omrijden via de polder, wat in feite vanwege in bloei staande bollenvelden achteraf bekeken een prachtige en afwisselende rit opleverde.

Bij aankomst in Simonehoeve rond 10:15 uur stond de koffie met gebak klaar. Vervolgens kregen wij een inleiding over de bereiding van diverse soorten kaas en wat daar allemaal bij komt kijken en werd door de baas van de klompenmakerijnog het al oude ambacht van het klompen maken

stap voor stap besproken en inzichtelijk gemaakt.

Na een voortreffelijke lunch ( zefs met makreel ) vertrokken we rond 14:30 uur naar Volendam waar eenieder op eigen houtje twee uur lekker kon rondwandelen en of winkelen.

Mede door het fantastische weer was de gemiddelde terrastijd echter langer dan wandel / winkeltijd.

Na het uitstekende diner rond 18:00 uur bij de Keet in Heerde stapte de groep om 20:00 uur na een op alle fronten fantastische dag weer uit bij de Kastanjestraat.

 


Damesreis 20 april 2016


Om 09:00 uur vertrok de groep naar Garderen voor het zandsculpturen festifal. na de koffie met gebak en een wandeling langs de prachtige zandfiguren met als thema " Rien Poortvliet " vertrok de bus naar Harderwijk voor een heerlijke lunch in Party Centrum Slenkenhorst.


Na de lunch kon er gewinkeld worden in Harderwijk. De chauffeur heeft nog een tussenstop bij palingrokerij Dries van den Berg. Rond 18:00 uur stond het diner klaar bij Party Centrum Slenkenhorst.

na het diner vertrok de bus weer naar Zwolle en kon de chauffeur Rob Vunderink om 20:00 uur de dames weer moe maar voldaan afzetten bij de Kastanjestraat.

Kerstreis  Zaterdag  13 December naar Düsseldorf.   

Ook dit jaar heeft het bestuur een Kerstreis georganiseerd nu naar Düsseldorf. Omdat iedereen op tijd was vertrokken om 08:00 uur richting Düsseldorf. Circa twee uur later kon iedereen naar eigen inzicht tot 16:00 uur lekker rondwandelen. Er was voldoende tijd om niet alleen de Kerstsfeer maar ook de bratwürst en andere heerlijkheden te proeven. Rond 19:30 uur stapte iedereen moe maar voldaan weer uit bij de Kastanjestraat

 


Najaarsreis 29 augustus 2015.

Omdat de najaarsreis dit jaar dicht bij huis geplant was vertrokken we om 9:15 uur uit Zwolle richting Giethoorn waar we in Hotel Venetië op  koffie en gebak werden onthaald.Na de koffie stapte de hele groep in de boot voor een anderhalf uur durende "gondel " vaart door het prachtige dorp Giethoorn. Mede door het prachtige weer was dit voor iedereen volop te genieten. Na de lunch vertrok de bus via een mooie landelijke route richting Meppel waar de groep een paar uur tijd had om te winkelen. Rond 17:00 uur vertrok de bus naar het zalencenrtum te Staphorst voor een uitstekend diner waarna om 20:00 uur iedereen met een goed gevoel weer uit stapte bij de Kastanjestraat.

Voor foto`s  kijk op de website  button fotoalbum .


Buurtreis 9 mei 2015.


Om 7:45 uur vertrokken wij richting Ameide ( plaatsje in de Alblasserwaard ) waar om 10:00 uur de koffie met warm appelgebak al klaar stond.Tijdens het nuttigen van het gebak vertelde de eigenaar van het café ons op zeer enthousiaste wijze iets over de leefgewoontes en eigenaardigheden van de bij hem in de zaak aanzwezige tamme uilen. Na afloop kon iedereen die het aandurfde met een uil op de foto. Vervolgens konden we nog even het plaatsje Ameide verkennen en rond 12:00 uur stond de lunch met kroket en slaatje weer klaar.Daarna vertrok de groep met de bus voor een rondrid door de Alblasserwaard en de molens van Kinderdijk. De gids attendeerde ons onderweg op leuke plekjes en bijzondere wetenswaardigheden van de gebouwen en inwoners. Prachtige rondrit die zeer gewaardeerd werd.Om 16:00 uur vertrok de bus richting Heerde voor het diner bij Meet en Eat ( De Keet ) Om 20:00 uur stapte iedereen na een geslaagde dag weer veilig uit op de hoek Kastanjestraat / Beukenstraat

Voor foto`s kijk op onze website button fotoalbums.

 

Damesreis 22 april 2015.

Om 8:30 uur vertrokken we richting Duitsland naar de tuinen van Emsflower in Emsburen. Na de koffie met gebak volgde onder begeleiding van een Nederlandse gids een rondleiding door de tuinen . Na de lunch , nog een kort bezoekje aan de wintertuinen en de Emsflower shop .Rond 13:30 uur vertrokken naar Nordhorn waar tot 16:00 uur gewinkeld kon worden. Vervolgens vertrokken we om 16:00 uur naar de Wissel in Epe voor het diner en om 20:00 uur stapte iedereen, de ene wat meer bepakt en bezakt dan de ander, weer uit aan de beukenstraat.

 

Kerstreis 13 december 2014.

Op 13 december organiseede het bestuur een kerstreis naar Dordmund. Om 8:00 uur vertrokken wij richting Duitsland om na een reis van 2½ uur aan te komen in Dortmund.Om zo veel mogelijk tijd te kunnen besteden aan de Kerstmarkt werd er geen tussenstop gedaan. Rond 10:45 uur stopte de bus in Dortmund waarna iedereen voorzien van een plattegrond en telefoonnummer chauffeur / bestuur zijn eigen tijd kon invullen. Dortmund is een prachtige stad met een heerlijke Kerstsfeer waar ieder op zijn eigen wijze van heeft genoten.Rond 19:30 konden de deelnemers met de Kerstinkopen  weer uitstappen in de kastanjestraat.

 

Najaarsreis 30 augustus 2014.

Op 30 augustus om 8:45 uur vertrokken we uit Zwolle voor een bezoek aan het audiovisueel archief Beeld & Geluid te Hilversum.Na de koffie met t.v gebak volgde een rondleiding en door de deelnemers zeer gewaardeerde presentatie van " oude parels "uit het archief.

Na een uitstekende lunch bij Hotel & Partycentrum "De Drie Dorpen " in Ankeveen, werd om 14:15 uur vertrokken naar Amsterdam voor een rondvaart door de grachten.Om 18:30 uur volgde als afsluiting nog een heerlijk diner bij De Keet in Heerde waarna om 20:30 uur eenieder na een gezellige en ontspannen zonnige dag heerlijk voldaan weer uitstapte bij de Kastanjestraat.

 

Buurtreis 10 mei 2014.

Op 10 mei om 7:30 uur vertrokken 50 deelnemers uit Zwolle richting Zurich voor de eerste koffiestop met gebak. Na het passeren van de afsluitdijk werd duidelijk dat de reis dit jaar naar Texel ging.Deelnemers waren meteen enthousiast. De lunch bij " Paal Negen " was meer dan prima. Door de hoge buiengehalte durfden slechts 7 deelnemers een kleine strandwandeling te maken, dit werd meteen afgestraft met een nat pak. Om 13:30 uur vertrokken naar Den Burgh waar iedereen ongeveer twee uur de tijd kreeg om wat rond te kijken.de mannen kozen dit keer, gezien de hoge luchtvochtigheid voor het café en de dames vermaakten zich prima in de winkels. Om 16:00 uur met de boot en bus weer naar het vaste land om via de afsluitdijk om 18:30 uur aan te komen bij Zalencentrum te Staphorst voor een afsluitend diner. Om 20:30 uur stapte iedereen na een zeer geslaagde dag, ondanks het regenachtige weer voldaan weer in de Beukenstraat weer uit

 

Damesreis 23 april 2014.

Op zaterdag 23 april vertrokken we naar de Orchideënhoeve in Luttelgeest. Na koffie met gebak kregen de dames een rondleiding door de hoeve. Na een uitstekende lunch vertrok men om 14:00 uur naar Urk. Hier was de middag vrij te bestedenAls afsluiting van deze dag kregen we het diner in Zalencentrum te Staphorst. om 20:00 uur stapte eenieder een beetje moe maar met een goed gevoel weer uit bij de Kastanjestraat

 

Kerstreis 7 december 2013.

Op 7 december 2013 organiseerden wij de kerstreis naar Münster. Om 08:00 uur vertrokken wij richting Duitsland. In de bus kreeg iedereen een plakje krentenwegge. Om 10:00 uur waren wij in Münster onderweg was het goed weer. Iedereen kon naar hartelust de kerstmarkten bekijken die over het hele centrum verspreid lag. We waren de geplande tijd weer terug in Zwolle.

 

Najaarsreis 31 augustus 2013.

Om 08:00 uur vertrokken we van de Beukenstraat richting het zuiden.Onderweg hebben we een dikke regenbui gehad, toen we bij de Kamelen melkerij aan kwamen was het droog, verder is het de hele dag droog geweest. Om 09:45 kwamen we aan bij de kamelenmelkerij in Berlicum. Na de koffie met een Bossche bol hebben we een uitgebreide presentatie en rondleiding in de stallen gehad. Hierna zijn we met de bus naar Den Bosch gereden en hebben een goede lunch gehad in de Bossche Kelders in het centum. De middag was voor een ieder vrij te besteden. Om 16:00 uur toen iedereen weer in de bus zat, zij wij richting Heerde gereden voor het diner ( wat geweldig was ) bij Maet & Eat  De Keet . om 20:15 uur waren we voldaan en in goede stemming   weer thuis

 

Buurtreis 11 mei 2013.

Wij zijn om 08:30 vertrokken  uit Zwolle en waren om 10:00 uur in het oude ambacht museum in Ter Schuur. Een ieder was anthousiast van de oude ambachten die hier werden getoond. De lunch was prima. Omstreeks 14:00 uur zijn we vertrokken naar Apeldoorn waar de markt zeer gewild was.Om 18:00 uur hebben we het diner gehad in Epe bij de Wissel. Om 20:00 uur zijn we moe maar voldaan in weer Zwolle aangekomenAlle deelnemers waren positief over dit reisje.  

 

Damesreis 24 april 2013

Om 08:30 vertrokken we uit Zwolle en arriveerden om 10:00 uur bij Sonnema in Bolsward. Na de koffie  met gebak hebben we een rondleiding door de fabriek gehad. Na de lunch die uitstekend was, zijn wij om 13:00 uur vertrokken naar Meppel.Hier was de middag voor ieder vrij te besteden.Om 18:00 hebben wij het diner gehad in Zalencentrum te Staphorst. Alle deelnemers waren erg anthousiast  

 

alt

Kerstreis naar Osnabrück:

Op 8 december 2012 organiseerden wij de kerstreis naar Osnabrück. Er was een goede stemming, ondanks de slechte weersvoorspellingenOsnabrück heeft een leuke kerstmarkt en er was voor irdereen wel wat te vinden.. 

 

 

Verslag najaarsreis 25 augustus 2012;

Om 8.30 uur vertrokken we uit Zwolle en arriveerden om 10.00 uur bij de aardbeikwekerij in Manderveen. Na de koffie met beschuit met aardbeien en slagroom hebben wij een videopresentatie gekeken over de kwekerij en aansluitend de kwekerij bekeken. Na de lunch die uitstekend was, zijn wij om 13.30 uur vertrokken naar Nordhorn. Hier was de middag voor een ieder vrij te besteden. Om 18.00 uur hebben wij het diner genoten in De Wissel in Epe. Om 20.00 uur zijn we goed thuisgekomen.

 

 Verslag buurtreis 5 mei 2012;

Om 8.15 uur vertrokken uit Zwolle en arriveerden om 10.00 uur in Restaurant Millings-Centrum voor koffie met gebak. We hebben een rondrit gemaakt met de zonne-energietrein met gids die ons veel kon vertellen over de Ooypolder. De lunch was prima. Omstreeks 14.00 uur zijn we vertrokken naar Arnhem waar een ieder naar hartenlust kon winkelen. Om 18.00 uur hebben we het diner genoten in de Lorely te Epe. Om 20.30 uur zijn we moe maar voldaan thuis gekomen. Alle deelnemers zijn zeer positief over dit uitje geweest.

 

Verslag buurtreis 5 mei 2012;

Om 8.15 uur vertrokken uit Zwolle en arriveerden om 10.00 uur in Restaurant Millings-Centrum voor koffie met gebak. We hebben een rondrit gemaakt met de zonne-energietrein met gids die ons veel kon vertellen over de Ooypolder. De lunch was prima. Omstreeks 14.00 uur zijn we vertrokken naar Arnhem waar een ieder naar hartenlust kon winkelen. Om 18.00 uur hebben we het diner genoten in de Lorely te Epe. Om 20.30 uur zijn we moe maar voldaan thuis gekomen. Alle deelnemers zijn zeer positief over dit uitje geweesVerslagVerslag damesreis 25 april 2012;

Om 8.30 uur vertrokken we uit Zwolle en arriveerden om 10.00 uur bij Museumboerderij Ot en Sien in Surhuisterveen. Na de koffie met gebak hebben wij een film gekeken over het museum en aansluitend een wandeling door het museum gemaakt. Na de lunch die uitstekend was zijn wij om 13.30 uur vertrokken naar Emmen. Hier was de middag voor een ieder vrij te besteden. Om 18.00 uur hebben wij het diner genoten in Zalencentrum te Staphorst. Om 19.30 uur zijn we moe maar voldaan thuis gekomen. Alle deelnemers waren erg enthousiast.

 

 Kerstreis op zaterdag 10 december naar Oberhausen .

Doordat iedereen op tijd was konden we om acht uur vertrekkenGelukkig was het weer prima. tijdens de rit werd er door het bestuur koffie en krentenwegge aangeboden. De kerstmarkt in Oberhausen was erg gezellig. Op de terugweg hadden we mooi en  droog weer, de stemming in de bus was goed, zodat iedereen vermoeid maar voldaan naar huis ging.      

 

Najaarsreis.

Op zaterdag 27 augustus organiseerde het bestuur de jaarlijkse najaarsreis voor leden en donateurs. Om negen uur vertrok het gezelschap met de bus van IJsseltours naar Sprookjeshof in Zuidlaren. Daar aangekomen werd er koffie gedronken met gebak.
Om elf uur hebben wij een boottocht van 1.5 uur over het Zuidlaardermeer gemaakt met Berend Botje. De kapitein heeft ons alles verteld over dit prachtig natuurgebied. Ook hadden we steeds begeleiding van twee ganzen. Gelukkig was het mooi en droog weer.

Na de boottocht was de tijd voor lunch, die goed verzorgd was. Na de lunch ging het gezelschap naar Groningen om nog een aantal uurtjes te winkelen. Als verrassing was er ook nog kermis op de grote markt. Om vijf uur moest iedereen weer bij de bus zijn, en vertrokken we voor het diner naar Zalencentrum in Staphorst. Hier werd door het bestuur nog een consumptie aangeboden.

Om half acht vertrokken wij richting Zwolle.

  

Verslag buurtreis 14 mei 2011;
           
Om 7.30 uur vertrokken uit Zwolle en arriveerden om 9.00 uur in Restaurant Zurich voor koffie met gebak. Het was in het begin regenachtig maar in de loop van de ochtend klaarde het op. We zijn met de boot van 10.30 uur naar Texel vertrokken. Bij aankomst konden de deelnemers pootje baden in de Waddenzee. De lunch was in Strandpaviljoen Paal Negen, deze was prima. We hebben het plaatsje Den Burg bezocht en een tourtocht over Texel gedaan. Om 16.00 uur vertrok de boot naar Den Helder. Vandaar uit hebben we het diner genoten in Diner Zalen Centrum te Staphorst.  Om 20.30 uur zijn we moe maar voldaan thuis gekomen. Alle deelnemers zijn zeer positief over dit uitje geweest

 

Kerstreis 11 December    2010.

Doordat iedereen op tijd was konden we om acht uur vertrekken. Gelukkig was het weer prima. Onderweg hebben we geen file gehad zodat we om kwart voor elf in Maastricht aankwamen. Afgesproken werd, dat iedereen weer om kwart voor vijf bij de bus moest zijn. Vanaf de parkeerplaats was het een klein einde lopen naar het Vrijthof waar de Kerstmarkt bevond. Iedereen kon hier lekker gaan shoppen, ook was er de gelegenheid om de ijssculpturen te bezichtigen.

Om kwart voor vijf stond de bus al gereed, en konden we precies volgens de geplande tijd vertrekken. Zonder sneeuw, ijzel en file kwamen we om half acht in Zwolle aan.


Najaarsreis 28 Augustus 2010.

Op zaterdag 28 augustus organiseerde het bestuur de jaarlijkse najaarsreis voor leden en donateurs. om negen uur vertrok het gezelschap onder droge

weersomstandigheden met de bus van IJsseltours naar Saksenstal Gerrit in Overdinkel. Daar aangekomen werd er koffie gedronken met krentenwegge. Om elf uur was er een bezoek aan de smokkel en textielmuseum die werd ondersteund door een film. Na deze uitleg was de tijd voor de koffietafel die goed was verzorgd. Na de koffietafel ging het gezelschap met de bus en een gids ( Gerard oude Engberink ) naar Bad Bentheim. Gerard vertelde twee uur lang alles van de omgeving wat erg interessant was. Omdat het in Bad Bentheim nogal regende,werd het programma aangepast, zo kwamen we ook nog langs het huis van Herman Vinkers. Om vijf uur vertrokken we naar Epe bij Restaurant De Wissel voor het diner. Hier werd door de eigenaar van restaurant de Wissel een consumptie aangeboden. Na een prima verzorgde diner was het gezelschap om half negen weer thuis.

 

Buurtreis

Op zaterdag 15 mei 2010 organiseerde het bestuur weer de jaarlijkse Buurtreis.

Om 08.30 verrokken we met zonnetje richting Arcen. Bij Hotel Rooland aangekomen, hebben we koffie gedronken met vlaai .

Om 10.45 vertrokken we naar bierbrouwerij HERTOG JAN voor een rondleiding. Hier werd het gezelschap in twee groepen gesplitst,

en kregen we uitleg van het maken van verschillende soorten bier. Ook kregen we een bekertje mee om verschillende soorten bier te proeven,en natuurlijk ook zelf te tappen. Na de rondleiding was het nog mogelijk om bier te kopen in de winkel. Daarna kon het gezelschap naar de overkant

( Café ) om een Hertog Jan bier te proeven, dat via een leiding over de weg rechtstreeks uit de fabriek komt.

Om 13.00 uur waren we weer bij Hotel Rooland om de lunch te gebruiken, deze was zeer geslaagd. Daarna vertrokken we naar Nijmegen om daar nog een paar uurtjes te winkelen.

Nadat iedereen weer present was, konden we vertrekken naar Restaurant " De Wissel " in Epe voor het diner. dat prima was verzorgd.

Na deze geslaagde dag waren we weer om 20.30 thuis.

Het laatste nieuws

Data`s seizoen 2024/2025 zijn bekend. (Zie onde Home Agenda)

Data`s seizoen 2024/2025 zijn bekend. (Zie onde Home Agenda)

Uitslag klaverjascompetitie seizoen 2023-2024

Uitslag klaverjascompetitie seizoen 2023-2024

Zie button klaverjassen en button fotoalbum.
Uitslag Paas klaverjassen 29 maart 2024

Uitslag Paas klaverjassen 29 maart 2024

Zie button klaverjaassen.
Uitslag Klaverjasmarathon 16-3-2024

Uitslag Klaverjasmarathon 16-3-2024

Voor uitslag ga naar button klaverjassen.

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image